Frakt & övriga villkor

Frågor och beställningar skickas till info@brodergra.se

 

 

Utbud

Konsten som visas på hemsidan är endast ett urval av vårt lager- om du letar efter en viss konstnär eller en viss sorts konst så skicka gärna ett mail till oss, så återkommer vi om vi har något som skulle kunna passa.

Urvalet på hemsidan uppdateras periodvis, så titta gärna in med jämna mellanrum.

 

Köp

För att köpa ett objekt, sänd ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Uppge vilka objekt det avser genom att ange det referensnummer som följer respektive objekt. Ange också vilket fraktalternativ som önskas, samt namn och adressuppgifter dit objektet ska skickas. Därefter får du ett mail med en beräknad fraktkostnad och betalningsuppgifter.

 

Föjerätt (droit de suite)

Tänk på att avgift för följerätt tillkommer för objekt som säljs till ett pris som överstiger 2625 kr (år 2023) under förutsättning att konstnären är i livet eller avlidit under de senaste 70 åren. Under de förutsättningarna läggs 5% på priset och avgiften tillfaller konstnären eller dennes efterlevande. Se mer information här:

http://www.bildupphovsratt.se/vad-ar-foljeratt

 

Frakt

Frakt sker i samråd med köparen och kan antingen skickas med schenker, postnord, dhl eller med bussgods. Avhämtning kan, efter avtal, även ske i centrala Lund.

 

Emballering sker omsorgsfullt och består av bubbelplast och styv kartong. Fraktkostnader beräknas utefter respektive objekts vikt och mått. Referenspriser kan nås via www.postnord.se eller www.bussgods.se, varpå ett påslag för emballage läggs. Maila gärna en förfrågan om du vill ha en uppgift på frakten för ett specifikt objekt.

 

Frakt av ömtåliga objekt, exempelvis inramad grafik eller känsliga ramar, medför alltid en risk för krossat glas eller skador som uppstått under leveransens gång. Vi packar med omsorg, men kan inte ta ansvar för speditörens hantering. Om en skada mot förmodan skulle uppstå- behåll förpackningsmaterialet och kontakta speditörens reklamationsavdelning.

 

Vi samfraktar gärna i de fall köparen är intresserad av flera objekt. Oftast blir fraktkostnaden då betydligt lägre per objekt.

 

Merparten av de grafiska verken kan om så önskas tas ur sina ramar för att skickas oramade i en styv papptub. I en tub ryms många blad, varvid fraktkostnaden oftast blir 98:-, oavsett om frakten avser ett eller flera blad.

 

Leveranstiden är 2-7 dagar.

 

Visning av objekt

Objekt, kan efter avtal, förhandsvisas i centrala Lund. Tänk då på att avisera det med några dagars varsel, då objekten förvaras på och måste hämtas från ett externt lager.

 

Ångerrätt

14 dagars ångerrätt gäller enligt lagen om distansavtal (förutsatt att ångerrätt anmälts via mejl till oss inom 14 dagar från mottagandet av varan). Köparen står för fraktkostnaden och refundering sker först när varan kommit i retur i samma skick som vid avsändandet.

 

Tradera

Titta gärna in på våra annonser på handelsplatsen tradera. Samfrakt kan ske även med dessa objekt.

http://www.tradera.com/auktioner/BroderGrå

 

 

Broder Grå Konst & Antik AB

Org nr: 556785-7304